Előző folytatása

Címkék: videó szánalom

2009.06.16. 01:58

 

Verekedés a PlayStation 3-ért

 

Nehezen indult be a gyártása, így az első ütemben a tervezettnél sokkal kevesebb PlayStation került a boltokba. Emiatt verekedés, lövöldözés, felbérelt sorbanállók, fegyveres rablók kísérik az új játék útját. Volt olyan bevásárlóközpont, ahol garázsba kellett terelni a konzolra váró tömeget, mert máshol nem fértek már el.

 

 

 

A múlt héten megjelent Sony PlayStation 3 (PS3) vásárlása körül világszerte szinte tragikomédiába fulladó hisztéria és trükközés alakult ki. Az új játékgépet Japánban lehetett először kapni, márpedig a távol-keleti gamerek már az előző estétől képesek sorba állni, ha kijön egy híres szerepjáték-sorozat (ez történt például akkor, amikor megjelent a Final Fantasy legújabb része). Az viszont még a felkelő nap országában sem volt eddig megszokott látvány, hogy a plázák garázsába kell lehajtani a sorban állók hadseregét, mert már nem férnek fent el.

Tizenöt gép egy fogorvosnak

A hírek szerint Japánban és Kínában néhány élelmes üzletember hajléktalanokat bérelt fel, hogy álljanak sorba és vásároljanak fel PS3-akat, hogy a megbízók minimum háromszoros áron adhassák tovább. A helyi újságírók kiszúrták a gyanúsan lepukkant vásárlókat, akik a kérdésekre legtöbbször csak lesütött szemmű fejrázással tudtak válaszolni.

De nem kell félteni a gazdag amerikaiakat sem. Murray Newlin, egy igencsak jól kereső amerikai fogorvos terebélyes családja gyermekeinek akart összesen 15 darab PS3-at akart vásárolni az Egyesült Államokban november 17-én megjelent gépből, ezért nem kevesebb mint hatvan embert bérelt fel, hogy álljanak sorban a megfelelő helyeken. Néhány amerikai rájött a turpisságra, és arra kényszeríttették a gazdag fogorvost: álljon el a trükkös vásárlási tervétől.

Egy kaliforniai Wal-Mart hipermarket előtt rendkívül brutális verekedés tört ki, amikor a sorban már órák óta álló embereket arra kérték az üzlet alkalmazottjai, hogy ne az üzleten belül, hanem kint várakozzanak. Ez elég volt a felpaprikázott tömegnek ahhoz, hogy szétrombolják az üzletet, mindent és mindenkit fellökve maguk körül. A rend helyreállításához ki kellett volnulnia a helyi serifnek, és egy időre be kellett zárni az üzletet.

Lövés sörétekkel a sorbanállókra

Az Egyesült Államokban máshol is furcsa drámákhoz vezetett a PS3-asért való sorban állás. Kentuckyban egy tévéadó is műsort készített arról, hogy a helyiek szabályosan sátrakat vertek fel az üzletek előtt, hogy ne fázzanak várakozás közben, amikor egy ismeretlen jármű ablakából tüzet nyitottak rájuk. Az első ijedtség után aztán kiderült, hogy szerencsére "csak" sörétes puskából lőttek, így lőtt sebek helyett csak kisebb zúzódásokat kellett elszenvedniük a kárvallottaknak.

Kaliforniában viszont egyenesen felfegyverzett bűnözők raboltak el PS3-akat egy Gamestop üzletből, egy a Grand Theft Auto játékot idéző akció keretében: a rablók négy PS3-at és több Xbox 360-at vittek el a fegyverrel sakkban tartott, riadt eladóktól.

Szerencsére nemcsak ilyen drámai, illetve enyhén morbid hírek érkeztek a Playstation 3 árusításának első napjairól. New Yorkban a Sony hatalmas bulit rendezett a Madison Avenue-n lévő SonyStyle Plaza üzletben. A napok óta sorban állók között 400 szerencsés ember sorsolás alapján csuklópántot kapott, amely nemcsak azt garantálta nekik, hogy biztosan megvehetik a PS3-at, hanem az üzletbe is bejutottak, ahol többek között a bombázó Karima Adebibe, a legújabb Lara Croft modell pózolt a jól ismert, testhez álló régész-kalandor szerelésben, de ott "lézengett" Elijah Wood, a Gyűrűk ura filmek Frodója is.

 

A Cikk a az Index.hu-ról származik.Eredeti címe: szerk.index.hu/tech/uzlet/ps3061126/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dpatkanyok.blog.hu/api/trackback/id/tr291187964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása